Her vil du finne litt viktig informasjon knyttet til idrettslaget. Scroll nedover siden for å lese igjennom informasjonen.
Politiattestordningen
Lagledere, trenere og andre involverte i barne- og ungdomsidretten må framvise gyldig politiattest. Dette gjelder alle undergrupper i Vingar Idrettslag.
Slik går du fram:
1. Skriv ut følgende dokument: Søknad politiattest. Fyll inn nødvendige opplysninger og skann dokumentet.
2. Gå til følgende nettside: https://attest.politi.no/
3. Logg inn på samme måte som til Altinn og følg retningslinjene på skjermen. Velg «frivillig organisasjon» på begge punkter. Du må her laste opp dokumentet fra punkt 1 (søknad om politiattest) i utfylt stand.
Om 2-4 uker mottar du en politiattest som du framviser til leder av din aktivitet.
Ved spørsmål, kontakt Gro Opsahl Fallingen - 907 00 543
Overtrekksdress
Det er veldig flott når lag (trenere, lagledere og spillere) opptrer enhetlig på trening, kamp og turneringer. Det samme gjelder når enkeltspillere representerer idrettslaget på kretslag, sonesamling eller andre arenaer. Derfor anbefales alle å kjøpe idrettslagets overtrekksgenser/jakke og benytte dette på trening, kamp og turneringer. Overtrekksklær må spillerne betale selv. Det kjøpes på Sport1, strandtorget. Det kan benyttes rød t-skjorte eller rød langermet genser, samt eventuelt svart overtrekksbukse (valgfritt).
Drakt
Spillerne får utdelt spillertrøye, shorts. Spillerne må selv sørge for fotballsko , røde strømper og leggskinner (påbudt på trening og kamp).
Retningslinjer mot seksuell trakassering og overgrep i idretten
(Vedtatt av Idrettsstyret i september 2010)
Seksuelle overgrep og seksuell trakassering er totalt uforenlig med idrettens verdier. Det er nulltoleranse for diskriminering og trakassering uansett kjønn, etnisk bakgrunn, livssyn, seksuell orientering og funksjonshemming i norsk idrett. Det er et viktig mål å utvikle toleranse og forståelse og å skape erkjennelse av menneskers likeverd for å unngå diskriminering, trakassering og hets. Alle i idretten bør jobbe for å etablere trygge miljøer og en trygg atmosfære for både barn, unge og voksne. Voksne må respektere utøvernes personlige rom og aldri overskride grensene for akseptabel oppførsel.
Med seksuell trakassering menes uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den oppmerksomheten rammer. Med seksuelle overgrep menes å lure eller påtvinge et annet menneske seksualitet som det ikke ønsker, eller er utviklingsmessig i stand til å gi sitt samtykke til.
Retningslinjene for hele norsk idrett mot seksuell trakassering og overgrep finner du HER